Stop de erfelijke aftakeling door metabole ziekten. Doneer nu.

Erfelijke aftakeling door een metabole ziekte raakt meer dan 10.000 gezinnen in Nederland.

Samen kunnen wij zorgen voor een vroegtijdige diagnose en een behandeling.

Onderzoek is de oplossing

‘Alles is
uiteindelijk
metabool’

Jörgen Bierau – Maastricht UMC

“Het zijn metabole ziekten die ons de potentie geven andere aandoeningen op te lossen. Hoe de mens en de stofwisseling in elkaar zit: alles is uiteindelijk metabool.”

Kom in actie, help mee

Kom in actie voor onderzoek

‘Er is een enorme wil om samen stappen te maken’

Zodat geen kind hier meer aan overlijdt

Over metabole ziekten

Meer dan 10.000 gezinnen hebben één of meerdere kinderen met een metabole ziekte of stofwisselingsziekte. Deze ziekten maken het lichaam kapot. In alle gevallen wordt een kind zonder behandeling ziek en in plaats van dat het kind opgroeit, begint een proces van erfelijke aftakeling. De impact van metabole ziekten is dan ook enorm. Wij geloven in een wereld waarin alle metabole ziekten behandelbaar zijn en geen kind meer hieraan hoeft te overlijden. Daarom zamelen we geld in voor onderzoek. Zodat artsen meer behandelingen kunnen vinden voor deze kinderen.

“Ik help graag mee om meer aandacht te genereren”

Presentatrice Dieuwertje Blok, ambassadeur sinds 2012.

“Het is schrijnend, maar metabole ziekte is geen ‘sexy’ onderwerp. En onbekend maakt onbemind. Ik help daarom graag mee om meer aandacht te genereren om zo het belang van onderzoek te onderstrepen. Dat is het allerbelangrijkste. Maar ook ouders verdienen steun bij het omgaan met een kind met een metabole ziekte. Er is dus veel meer geld en bekendheid nodig.”

Laatste nieuws

 • UMD vraagt waar onderzoeksbehoefte ligt
  UMD vraagt waar onderzoeksbehoefte ligt

  Patiënten en ouders wordt gevraagd welk onderzoek naar metabole ziekten of stofwisselingsziekten nog ontbreekt. UMD heeft daarom een korte vragenlijst opgesteld gericht op ‘metabole kennishiaten en onderzoeksvragen’. De enquête is bedoeld voor professionals en (ouders van) patiënten. Invullen kan tot 28 juni.

  Lees nieuwsbericht

 • Statiegeldactie bij supermarktketen Dirk van den Broek
  Statiegeldactie bij supermarktketen Dirk van den Broek

  Steun Metakids deze zomer met lege flessen en blikjes! Bij alle Dirk van Broek supermarkten in Nederland kun je tot en met 16 juli je statiegeldflessen doneren voor Metakids. Doneren is simpel, je kunt je bon in de daarvoor bestemde collectebus stoppen die naast onze flessenautomaat staat in ieder filiaal.

  Lees nieuwsbericht

 • Als een olievlek – de Ladies’ Circles zetten Metakids op de kaart
  Als een olievlek – de Ladies’ Circles zetten Metakids op de kaart

  Indrukwekkend! Ladies’ Circles in heel het land hebben zich in de afgelopen twee jaar ingezet voor Metakids. Met creatieve acties in bewogen coronajaren haalden ze samen maar liefst 265.654 euro op voor onderzoek naar metabole ziekten en maakten zij metabole ziekten bekend. “Metabole ziekten zijn zo ernstig. Wat fantastisch dat we hier samen iets aan kunnen doen.”

  Lees nieuwsbericht