Samen in actie voor Metakids

We zijn er altijd weer van onder de indruk: de afgelopen weken hielden jullie grote en kleine acties voor Metakids. Samen haalden actienemers en de mensen die hen steunden geweldige bedragen op voor onderzoek naar metabole ziekten.

Kinderdagverblijf Baloe uit Ridderkerk wilde met het jaarfeest niet alleen gezellig samenzijn met bekenden, maar zocht ook een goed doel. Dat werd Metakids. Met zelfgemaakte werkjes en consumpties haalde dit team wel 330,55 euro op voor onderzoek.  

In Nieuwleusen grepen Jasmijn, Mathilde en Marleen, drie leerlingen in 3 VWO een schoolopdracht aan om geld in te zamelen voor Metakids. Met een ouderwets ‘heitje voor een karweitje’ haalden zij in twee weken tijd iets meer dan 70 euro met het doen van klusjes.  

De Brandweer Oldebroek hebben wij dit afgelopen jaar al eerder genoemd. Dit korps besloot haar honderdvijftigste verjaardag te verbinden aan Metakids, nadat bleek dat het zoontje van één van de teamleden een metabole ziekte heeft. Op zaterdag 3 november vierde het korps met een benefietconcert, door onder meer het nationaal politiekorps, een regionaal korps en zangeres Laura Fygi hun jubileum helemaal in stijl in een prachtige concertzaal. Hun verhaal en het bedrag dat zij samen ophaalden voor Metakids verschijnt in het nieuwe jaar op de website.  

Femke Dekker liep op 4 november de New York Marathon voor Metakids. Zoals ze zelf zegt: “want geen kind mag ongeneeslijk ziek zijn”. Ze heeft de tocht met succes afgelegd en hiermee meer dan 3.200 opgehaald. Eind september was Femke met meer dan 30 anderen voor Metakids bij de Dam tot Damloop in Amsterdam en Zaandam. De deelnemers van dit evenement hebben samen een prachtbedrag van 20.198 euro opgehaald.  

Covers, rock, gezelligheid en 4.100 euro voor onderzoek. Janna Weening en Siska Wiersma voor organiseerden op zaterdag 9 november een benefietconcert voor Metakids in Burgum, omdat zij in hun familie de heftige gevolgen van de metabole ziekte MLD zien. Metakidsvrijwilliger John Knol was erbij 

De serviceclub RT180 (Ronde Tafel Duin & Bollenstreek) koos onder meer Metakids als goed doel voor het jaarfeest op zaterdag 17 november. Door kaartverkoop en sponsoring konden zij het mooie bedrag van 5.000 euro uitreiken aan Metakidsbestuurslid Niels Wensing.  

In de laatste week van november mocht Metakids nog twee cheques ontvangen van organisaties die zich betrokken voelen bij het werk van Metakids. F. v.d. Vooren B.V. uit Deventer koos voor haar eindejaarsdonatie voor Metakids en overhandigde de stichting een cheque van 2.000 euro.
Somerset Capital Partners uit Oisterwijk schonk een bedrag van maar liefst 12.500 euro. Metakidsambassadeur Pieter van den Hoogenband was erbij om de cheque in ontvangst te nemen. 

Dankzij al deze acties kan Metakids de bekendheid van metabole ziekten in Nederland vergroten en onderzoek naar metabole ziekten mogelijk blijven maken. Aan al deze actienemers, vrijwilligers en donateurs zeggen we dan ook: bedankt!