Ambassadeurs

Trots en vereerd zijn wij door de betrokkenheid van onze bekende ambassadeurs. Gedreven zetten zij zich in om Metakids en haar doelstellingen bekender te maken en het belang van onderzoek naar metabole ziekte te benadrukken.

 

Pieter van den Hoogenband, ambassadeur sinds 2010

"Er worden jaarlijks 800 kinderen geboren met een metabole ziekte. Veel van deze kinderen worden niet eens volwassen. Onderzoek naar metabole ziekte moet door blijven gaan. Zodat we hopelijk in de toekomst Metakids op kunnen heffen, omdat er voor alle kinderen een behandeling is." 

 

 

 

Dieuwertje Blok, ambassadeur sinds 2012

“Het is schrijnend, maar metabole ziekte is geen ‘sexy’ onderwerp. En onbekend maakt onbemind. Ik help daarom graag mee om meer aandacht te genereren om zo het belang van onderzoek te onderstrepen. Dat is het allerbelangrijkste. Maar ook ouders verdienen steun bij het omgaan met een kind met een metabole ziekte. Er is dus veel meer geld en bekendheid nodig.”

Presentatrice Sara Kroos, ambassadeur sinds 2014

"Ik voel me vereerd om ambassadeur te zijn van zo'n mooie stichting als Metakids. Metakids staat voor een urgent en belangrijk doel: metabole ziekten de wereld uit! Ze doen dat op een sympathieke en persoonlijke manier en ze weten daardoor veel impact te genereren. Dat spreekt mij heel erg aan en daar lever ik graag mijn bijdrage aan."

 

Foto: Nico Kroon

Radio-dj Daniël Dekker, ambassadeur sinds 2017

“Eigenlijk is het schandalig dat er zo weinig aandacht voor metabole ziekten is. Terwijl er zoveel kinderen mee geboren worden en zoveel kinderen aan overlijden. En dat allemaal niet ver van ons vandaan, maar gewoon in Nederland. Als ambassadeur wil ik vooral werken aan de bewustwording in Nederland. Alleen dan kan Metakids genoeg geld ophalen en kunnen artsen voldoende onderzoek doen. Zodat uiteindelijk ieder kind met een metabole ziekte normaal kan opgroeien. Daar zet ik mij heel graag voor in.”


Foto: Wybe van Brakel

Auteur Suzan Hilhorst, ambassadeur sinds 2017

"Drie jaar geleden wist ik weinig over metabole ziekten. Niets van de ernst of het grillige verloop, laat staan dat deze ziekte in de top drie staat van doodsoorzaken onder Nederlandse kinderen. Nu weet ik dat wel. Mijn dochters Sara en Liv overleden aan een nog onbekende metabole ziekte. Ik ben dus dankbaar dat ik als ambassadeur van Metakids meer kan doen om aandacht te krijgen voor deze groep ziekten. Hoe meer aandacht, hoe meer onderzoek. En dat is levensbelangrijk."

Presentatrice Anouk van Schie, ambassadeur sinds 2018

"Een vriendin vertelde mij over het bestaan van Metakids. Ik was gechoqueerd en wist niet dat metabole ziekten zo’n groot probleem zijn. Heel heftig. Dat dit bestaat én dat bijna niemand in Nederland het lijkt te weten. Toen ik gevraagd werd om ambassadeur te worden, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.” 


Actrice Carly Wijs, ambassadeur sinds 2018

"Het probleem van metabole ziekten is oplosbaar en het treft heel veel gezinnen. Dat moeten mensen weten. Met een beetje meer inspanning kan er immens veel leed voorkomen worden. Daarnaast moeten artsen voldoende geld krijgen om behandelingen te vinden voor de ziekten die nu nog niet behandeld kunnen worden. Als ambassadeur hoop ik me in te zetten om metabole ziekten bekender te maken, zodat er meer geld komt voor onderzoek."