Boek over hoop met vrijwilliger Metakids

Metakidsvrijwilliger Bettina Sandbergen - van Veen is geportretteerd in een boek met hoopvolle verhalen. In haar verhaal komt de ziekte van haar dochter Carmen en haar inzet voor een toekomst voor andere kinderen met een metabole ziekte uitgebreid aan bod.

Het boek En dan nu het goede nieuws van Franka Hummels en Karin Sitalsing staat bomvol mooie verhalen van ‘gewone’ Nederlanders, die bijzondere dingen doen. Franka Hummels vertelt: “Dat doen ze vaak tegen de stroom in.” Dit gaat van een veertienjarig meisje dat een school leidt in Amsterdam Zuidoost, tot ouders die een voetbalclub oprichtten voor hun zoon met een handicap, tot een tachtigjarige dame die hulp biedt in een oorlogsgebied.

Het boek vertelt ook het verhaal van Bettina, wiens inmiddels 5-jarige dochter Carmen een metabole ziekte heeft. Franka: “Bij al deze mensen die we gesproken hebben, val ik van mijn stoel van bewondering. Bettina kiest ervoor om niet al haar tijd in haar dochters Carmen en Dauphine te steken. Terwijl we het ook helemaal zouden begrijpen als ze dat wel deed. In plaats daarvan zet ze ook voor Metakids.” In recensies wordt het vooral een hoopgevend en vrolijk makend boek genoemd, zelfs al gaat het om zware onderwerpen.

En dan nu het goede nieuws van Franka Hummels en Karin Sitalsing (uitgeverij Atlas Contact) is sinds 26 oktober verkrijgbaar in de boekwinkels.