Metakids lanceert Escape Room

Metabole ziekten zijn nog te onbekend in Nederland en daar moet verandering in komen, vindt Metakids. Hierom is in samenwerking met de VriendenLoterij een mobiele ‘escape room’ gelanceerd, vol metabole raadsels.

Zelf de Metakids Escape Room beleven?
Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

Net als bij andere escape rooms, word je bij de mobiele Metakids Escape Room opgesloten in een ruimte. Aan de hand van puzzels en raadsels moet je een uitweg zien te vinden. Uiteraard is de tijd beperkt. “Het is een leuke en speelse manier om mensen te informeren”, zegt Georgette Bicker van Metakids. “Voor ons is dit één van de vele activiteiten die wij doen om metabole ziekten bekender te maken.”

Dit jaar zal de mobiele escape room diverse grote evenementen en festivals aandoen, waaronder de Obstacle Race die Metakids organiseert en het InScience film festival in Nijmegen. “Deelnemers leren in de escape room allerlei feitjes over metabole ziekten. Die hebben ze nodig om de puzzels op te lossen en zo snel mogelijk te ontsnappen”, vertelt Georgette Bicker. "Degene met de snelste tijd wint een leuke prijs."

 

Dr. Sabine Fuchs (UMC Utrecht) was nauw betrokken bij de totstandkoming ervan. “Met een actie als deze kun je een enorme awareness creëren”, vindt ze. "Voor veel mensen is het moeilijk te begrijpen wat een metabole ziekte is. Via dit spel kunnen deelnemers enorm veel opsteken; dat zal de bekendheid vergroten.”

“Onderzoek naar metabole ziekten is echt een puzzeltocht weten wij als artsen. En iedereen die het heeft, zou graag een escape willen. Bovendien is dit een belevenis die je onthoudt. Ik heb één keer een escape room gedaan en weet nog precies hoe dat was. Je vergeet zoiets nooit meer.” 

Metakids kon de mobiele unit ontwikkelen dankzij een grote bijdrage van de VriendenLoterij. Georgette Bicker: “Met de escape room wil Metakids de ernst en impact van metabole ziekten onder de aandacht brengen. 

Agenda Escape Room 2018:

7 - 11 november InScience Filmfestival Nijmegen
6 september VriendenLoterij Amsterdam
29 juli Swan Market Rotterdam
7 juli Open Dag Brandweer Oldebroek 150 jarig bestaan
2 juni WKZ Publieksdag Utrecht
14 april Metakids Obstacle Race Noordwijk
10 maart Winkelcentrum Makado Schagen
10 februari Coolste Baan Olympisch Stadion Amsterdam

Heb je interesse om de Metakids Escape Room ergens te plaatsen of wil je er meer over weten? Neem contact op met Georgette Bicker via g.bicker@metakids.nl