Stop de erfelijke aftakeling door metabole ziekten. Doneer nu.

Metabole ziekten raken meer dan 10.000 gezinnen in Nederland.

Samen kunnen wij zorgen voor een vroegtijdige diagnose en een behandeling.

Onderzoek is de oplossing

‘Alles is
uiteindelijk
metabool’

Jörgen Bierau – Maastricht UMC

“Het zijn metabole ziekten die ons de potentie geven andere aandoeningen op te lossen. Hoe de mens en de stofwisseling in elkaar zit: alles is uiteindelijk metabool.”

Kom in actie, help mee

Kom in actie voor onderzoek

‘Er is een enorme wil om samen stappen te maken’

Zodat geen kind hier meer aan overlijdt

Over metabole ziekten

Meer dan 10.000 gezinnen hebben één of meerdere kinderen met een metabole ziekte of stofwisselingsziekte. Deze ziekten maken het lichaam kapot. In alle gevallen wordt een kind zonder behandeling ziek en in plaats van dat het kind opgroeit, begint een proces van erfelijke aftakeling. De impact van metabole ziekten is dan ook enorm. Wij geloven in een wereld waarin alle metabole ziekten behandelbaar zijn en geen kind meer hieraan hoeft te overlijden. Daarom zamelen we geld in voor onderzoek. Zodat artsen meer behandelingen kunnen vinden voor deze kinderen.

“Ik help graag mee om meer aandacht te genereren”

Presentatrice Dieuwertje Blok, ambassadeur sinds 2012.

“Het is schrijnend, maar metabole ziekte is geen ‘sexy’ onderwerp. En onbekend maakt onbemind. Ik help daarom graag mee om meer aandacht te genereren om zo het belang van onderzoek te onderstrepen. Dat is het allerbelangrijkste. Maar ook ouders verdienen steun bij het omgaan met een kind met een metabole ziekte. Er is dus veel meer geld en bekendheid nodig.”

Laatste nieuws

 • Interview
  Interview

  Sinds 1 november 2022 is Jan Matthijs van Eendenburg de nieuwe directeur van Stichting Metakids. Graag stellen wij Jan Matthijs aan jullie voor.

  Lees nieuwsbericht

 • Campagne ‘Trots op jou’
  Campagne ‘Trots op jou’

  Op woensdag 9 november 2022 lanceerde Metakids vol trots de campagne ‘Trots op jou’, in samenwerking met Paulie Pocket & zanger Wesly Bronkhorst. 

  Lees nieuwsbericht

 • Kijktip: Metakids in Dit is Holland op RTL 4
  Kijktip: Metakids in Dit is Holland op RTL 4

  Kijktip! Op zaterdag 23 oktober besteedt het RTL 4 programma Dit is Holland aandacht aan Metakids en metabole ziekten. In samenwerking met kinderarts metabole ziekten Sabine Fuchs uit het WKZ laten we zien hoe belangrijk de missie van Metakids is om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de ernst en impact van metabole ziekten.

  Lees nieuwsbericht