Ouders over de impact van metabole ziekten

Thuishelden Meysam

Thuishelden Meysam

Allebei een vitaal beroep, één ziek kind en de gevolgen van het virus akelig dichtbij in Noord-Brabant. Moeder Peggy vertelt over het leven in haar gezin sinds de coronacrisis.

Olivier

Olivier

Olivier overleed op 8-jarige leeftijd door de metabole ziekte, MLD. Zijn ouders Seth en Ditta vertellen in dit aangrijpende videoportret over hem en de impact van zijn ziekte op het gezin.

Joël

Joël

Joël heeft een ernstige metabole ziekte. Metakids-ambassadeurs Anouk de Mol en Suzan Hilhorst gaan langs bij zijn ouders Simone en Menno. Lees ook hun verhaal over de impact, diagnose en hoop.

Vera

Vera

Vera

Ze heeft drie grote broers die dol op haar zijn. Maar het leven van Vera Poos, met de metabole ziekte Zellweger, is zwaar. Haar ouders en broers vertellen over de impact.

Tjebbe en Jolle

Tjebbe en Jolle

Voor Tjebbe kwam de diagnose van zijn metabole ziekte na een jarenlange zoektocht. Zijn broertje Jolle kreeg vlak na zijn geboorte meteen een streng dieet. Het gevolg: Tjebbe ligt op motorisch vlak een stuk achter op zijn broer. Beide jongens hebben de metabole ziekte Glut1 deficiëntie.