Ieder jaar organiseert Metakids het Lentediner. Een sprankelende avond geheel in het teken van kinderen met een metabole ziekte.

Op 11 mei 2022 organiseren we samen met Stichting Finding a Cure for Hunter Syndrome en de Bobby & Robine Foundation een bijzondere, culinaire avond in de Beurs van Berlage onder de bezielende leiding van tweesterrenchef Dick Middelweerd (restaurant de Treeswijkhoeve).

Van levensbelang

Het belooft een spectaculaire avond te worden, gepresenteerd door bekende presentatoren met muzikale hoogtepunten waaronder het nieuwste toptalent van Nederland: Senna Willems. En natuurlijk een grootse veiling met ook dit jaar weer unieke grote en kleine veilingitems onder leiding van Nick Landwaard.
Uiteraard is de rode draad door de avond onze gezamenlijke strijd tegen metabole ziekten. Een snelle diagnose en direct starten met behandeling is voor kinderen met een metabole ziekte van levensbelang. En helaas komt dit voor de meeste kinderen nog te laat. Dit kan en moet veranderen.
Daarom steunen we dit jaar het baanbrekende gentherapie onderzoek van dr. Pim Pijnappel voor kinderdementie. In dit onderzoek wil hij de cruciale stap gaan maken van ‘care’ naar ‘cure’ voor meerdere metabole ziekten en een oplossing bieden voor kinderdementie. Op deze avond laten we zien hoe belangrijk krachtenbundeling is, hoe belangrijk het is om samen te werken om meer onderzoek mogelijk te maken.

Meer informatie

Graag verwelkomen we je met partner, vrienden, familie of bedrijf op 11 mei op deze feestelijke avond in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Je kunt een tafel voor 8 personen reserveren voor 3500,- euro (excl BTW). Neem hiervoor contact op met Dominique Knaepen op d.knaepen@metakids.nl

Samenwerking voor onderzoek

Het Lentediner doen we samen met onze partners, de Bobby & Robine Foundation en Finding a Cure for Hunter Syndrome.

Proef de sfeer van het Lentediner (2019)

Alle foto’s: Ditta van Gent Fotografie