Onderzoek is ontzettend belangrijk. Door onderzoek komen we meer te weten over metabole ziekten en met meer kennis kunnen we nieuwe behandelmethoden ontdekken. Onderzoek is de enige manier om levens van kinderen met een metabole ziekte te redden.

Metakids is één van de grootste financiers van metabool onderzoek in Nederland. Tientallen onderzoeken kunnen rekenen op onze steun. Metabole onderzoeken duren twee tot vier jaar en kosten € 50.000 tot € 100.000 per jaar.

Onderzoek dankzij donateurs

De door Metakids gefinancierde onderzoeken richten zich op de diagnostiek en behandeling van metabole ziekten en op verbetering van de kwaliteit van leven van jonge patiënten. In 2019 verdeelde Metakids € 360.496 over verschillende onderzoeken. De financiering van onderzoeken is mogelijk dankzij al onze donateurs.

Lopende onderzoeken

In 2019 liepen 25 metabole onderzoeken. Hieronder kun je meer lezen over de onderwerpen, onderzoeksleiders en toekenningen vanuit Metakids.

Lopende onderzoeken in 2019

PDF 59 KB

PDF 59 KB

Afgeronde onderzoeken

In 2018 werden 7 metabole onderzoeken afgerond. Hieronder kun je lezen op waarin het onderzoek naar metabole ziekten weer een stap verder kwam.

Afgeronde onderzoeken 2018

PDF 26 KB

PDF 26 KB