Functieomschrijving Communicatie Medewerker

Metakids is op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega op (online) communicatie. We zijn een klein team met ondernemende, flexibele mensen die betrokken en vol passie werken aan het volbrengen van hun missie om alle kinderen met een metabole ziekte te helpen en een beter toekomstperspectief te geven.

Als communicatie/contentmedewerker ben je (mede) verantwoordelijk voor zowel de interne – als externe communicatie. Je geeft advies en denkt mee over hoe we Metakids en onze missie zo goed mogelijk op de kaart kunnen zetten. Je bent iemand die van aanpakken houdt en je kan goed zelfstandig werken met eigen verantwoordelijkheden. Binnen het communicatieteam ben je met name verantwoordelijk voor de online activiteiten zoals: de website, socials en online campagnes. Samen met je collega’s probeer je zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld op te halen voor onderzoek om uiteindelijk alle kinderen met een metabole ziekte te kunnen helpen.

Spreekt jou dit aan? Dan ben je van harte welkom!

Hoe ziet een doorsnee dag eruit?

  • Samen met je collega’s bedenk en ontwikkel je een off- en online communicatiestrategie. En ben je (mede) verantwoordelijk voor het uitvoeren en beheren daarvan. Je kan goed en snel schrijven en content maken en delen is helemaal jouw ding.
  • Met content maken bedoelen we: het bedenken, verzamelen en maken van nieuws over onderzoeken, een interview met een arts, het maken van ervaringsverhalen, de nieuwsbrief, een persbericht, een filmpje, een insta-story.
  • Je zit boven op het nieuws en je speelt in op actualiteiten rondom metabole ziekten die je weet door te vertalen naar eigen kanalen.
  • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de website en kan je werken met een CMS-systeem om landingspagina’s voor de website te maken, die zoveel mogelijk traffic moet genereren. Je hoeft dit niet alleen te doen, je werkt samen met een aantal externen. Jij bent in staat om hen helder en goed te briefen en samen de website en onze content zo goed mogelijk neer te zetten.
  • Je bent een kei in het opzetten en analyseren van rapportages om maandelijkse doelstellingen te meten (performance, volume, benchmarks, trends) en gaat ervoor om onze onlinecampagnes en activiteiten op onze social mediakanalen zo succesvol mogelijk te maken.
  • Je werkt ook mee aan het ontwikkelen en organiseren van (online) acties en campagnes om zoveel mogelijk naamsbekendheid en bewustwording rondom metabole ziekten te genereren.
  • Het is een pré als je ook conceptueel sterk bent want goede ideeën staan wij altijd voor open.

Welke andere werkzaamheden doe je verder nog?

  • Bijhouden en monitoren van media overzicht (metabole ziekten, stofwisselingsziekten, Metakids)
  • Uitvoeren van bekendheidsonderzoek (meting imago en positionering) en begeleiding mediabureau
  • Ondersteunen van collega’s bij communicatievraagstukken (pitches, jaarverslag, aanvragen loterij, presentaties, brieven, mails etc.)

Herken jij je in dit profiel en zoek je een nieuwe uitdaging voor 4-5 dagen per week stuur dan je CV naar g.bicker@metakids.nl en dan nemen we snel contact met je op. We zoeken iemand met minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring. Salaris is marktconform en afhankelijk van je werkervaring. Ons kantoor zit in het oude Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam en het is mogelijk om deels vanuit huis te werken.

Over Metakids

Stichting Metakids heeft als missie dat alle kinderen met een metabole ziekte tijdig behandeld worden. Dit doet Metakids door zoveel mogelijk aandacht te vragen voor metabole ziekten en geld in te zamelen voor onderzoek. Door onbekendheid komt diagnose vaak te laat, terwijl metabole ziekten juist in een zo vroeg mogelijk stadium opgespoord en behandeld moeten worden om aftakeling of een vroege dood van kinderen te voorkomen. Van de meer dan 1.500 ziekten is op dit moment slechts 15% behandelbaar. Dit kan en moet veel meer worden.