De VriendenLoterij PrijzenMarathon

Stop de sloop van kinderlevens

Metakids is dit jaar het goede doel van de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Speel nú mee met de VriendenLoterij PrijzenMarathon en steun Stichting Metakids. Onze droom is snelle diagnose en behandeling op maat voor alle kinderen met een metabole ziekte. Dit kunnen we realiseren met een nieuw, landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling.

Metakids zet zich in voor alle kinderen die lijden aan een metabole ziekte. Veel van hen halen hun eerste verjaardag niet eens. Anderen raken levenslang lichamelijk en verstandelijk beperkt. Dit komt doordat deze slopende ziekten vaak te laat herkend worden. Zelfs als de artsen een diagnose kunnen stellen, is er soms geen of een te late behandeling. Tijd dat dit verandert!

Unieke samenwerking
Zes academische ziekenhuizen bundelen hun krachten in de strijd tegen metabole ziekten. De specialisten en onderzoekers in deze ziekenhuizen gaan intensief samenwerken. Metakids en de VriendenLoterij steunen dit initiatief van harte. Dankzij de VriendenLoterij PrijzenMarathon kan het startschot worden gegeven voor dit unieke samenwerkingsverband.

Haast maken
“Ons doel is een betere eerstelijnszorg voor de kinderen en meer voorlichting over het herkennen van metabole ziekten”, legt mede-initiatiefnemer dr. Clara van Karnebeek (Amsterdam UMC) uit. “Met de bundeling van kennis en kunde kan noodzakelijk en innovatief onderzoek plaatsvinden. Hierdoor kunnen we sneller een diagnose stellen en een behandelplan op maat maken. Want de lichamelijke en geestelijke aftakeling van deze kinderen kan alleen worden voorkomen worden als er snél wordt gehandeld.”

Doe ook mee
Tijdens de VriendenLoterij PrijzenMarathon, tot en met 31 oktober, gaat de helft van de prijs van een lot rechtstreeks naar dit project van Metakids. Bovendien is er voor elke deelnemer een winkans van 1 op 2, op veel prijzen. Doe hier mee.

De VriendenLoterij strijdt samen met ambassadeurs Irene Moors, Gerard Joling en diverse ambassadeurs van Metakids tegen metabole ziekten bij kinderen.