Stem op het minilevers onderzoek

Het onderzoek van dr. Sabine Fuchs, waarin zij met behulp van minilevertjes metabole ziekten onderzoekt, is genomineerd voor de NRT Klokhuis Wetenschapsprijs. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen.

Het is het eerste onderwerp op de website van de Klokhuis Wetenschapsprijs: Het onderzoek van dr. Sabine Fuchs naar (UMC Utrecht) met minilevertjes. In dit onderzoek kan zij met een klein stukje lever (biopt) van kinderen met een metabole ziekte deze ziekte onderzoeken en zelfs medicijnen testen. Dit onderzoek hebben donateurs van Metakids mede mogelijk gemaakt. Meer hierover lees je hier.

Voor Metakids is het erg leuk dat dit project genomineerd is voor de Klokhuis Wetenschapsprijs, de prijs voor onderzoek dat relevant en interessant is voor kinderen op de basisschool. Zo krijgt innovatief onderzoek naar metabole ziekten ook aandacht in deze leeftijdsgroep. Vanaf vandaag, 15 oktober kan er gestemd worden op dit onderzoek of één van de andere negen projecten. Stemmen kan heel gemakkelijk: onder het filmpje op de pagina van Het Klokhuis kun je kiezen voor 'minilevertjes', het eerste onderzoek in het rijtje. Klik hierna op 'stem'. 

 

Op woensdag 7 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het InScience Festival in Nijmegen. Extra leuk: Vanaf die woensdag staat ook de Metakids Escape Room drie dagen op dit festival. In de spannende escape room beleven bezoekers even de raadsels waar artsen dagelijks mee te maken hebben. Dr. Sabine Fuchs heeft ook meegewerkt aan de escape room, die mede mogelijk gemaakt is door de VriendenLoterij.