Dat is handig! Draag met je gebruikte kleding bij aan onderzoek naar metabole ziekten. Goed voor het milieu én voor Metakids. Lees hier hoe het werkt.

Met een kledinginzameling kun je nu Metakids als het goed doel steunen. Start als club een actie, bestel een container of doe mee met een huis-aan-huisinzameling voor Metakids. Samen maken we we met gebruikte kleding en schoenen meer onderzoek mogelijk!

Kleding inzamelen kan op 4 manieren

  • Start zelf (met je sportclub, vriendengroep of noem maar op) een kledinginzamelactie voor Metakids. Heb je 50 zakken of meer  ingezameld? Neem contact op met Climpex,  onze partner op het gebied van kleding inzamelen. Climpex haalt deze zakken binnen twee weken bij je op.
  • Laat een kledingcontainer van Metakids op het terrein plaatsen van jouw bedrijf, sportvereniging, instelling of school. Neem hiervoor contact op met Climpex. De maten van een container zijn 2,20 x 1,15 x 1,15 meter. Climpex is te bereiken via info@climpex.nl of telefoonnummer 079 – 36 20 13 20.
  • Doe mee via huis-aan-huis inzameling; gemeentes in Nederland verlenen toestemming aan goede doelen om oude kleding in te zamelen. Als Metakids hiervoor toestemming heeft, ontvang je via de gemeente een kleding-inzamelzak in je brievenbus met daarop instructies hoe deze te vullen en wanneer deze wordt opgehaald.
    Bekijk hieronder in welke gemeente binnenkort een inzamelzak in de brievenbus komt!
  • Ga met je kleding naar de containers die er al staan;
    Bij SV Laren bij de fietsenstalling – Schuilkerkpad 2, LarenTennisvereniging Laren (LTC) op de parkeerplaats – Eemnesserweg 33 LarenGooische Hockeyclub – Bussumse Meerweg 7, Hilversum 

Het is handig om je actie te ondersteunen met promotiemateriaal van Metakids. Denk hierbij aan flyermateriaal of tips over aandacht krijgen voor je actie. Neem hiervoor contact op met ons via info@metakids.nl of bel op 020 – 612 22 61.

Kleding inzamelen voor Metakids is mogelijk dankzij onze partner Climpex.

Huis aan huiskledinginzameling

Reimerswaal         8 februari
Zeist                      25 februari
Oostzaan              28 februari
Heerhugowaard    8 maart
Goes                       14 maart
Dronten                 21 maart
Midden-Drenthe 21 maart
Nijkerk                  12 april

Benieuwd wat er in een zak of container mag?